featured_seasonal_and_gifts

Smaakvolle geschenken voor elk moment

local_shipping

Gratis thuisbezorgd vanaf €30

featured_seasonal_and_gifts

Laat je cadeau rechtstreeks bezorgen

west

Recepten

Deel of print

Borrelplank met Old Amsterdam: een mix van pittige kaas, romige spreads, fruit en hartige bites. Waar wacht je nog op? Laten we dit samen gaan maken!

Ingrediënten

check_box_outline_blank

100 g Old Amsterdam Original

check_box_outline_blank

90 g Old Amsterdam Kaasspread Truffel

check_box_outline_blank

90 g Old Amsterdam Kaasspread Pesto

check_box_outline_blank

100 g gemengde druiven

check_box_outline_blank

4 vijgen

check_box_outline_blank

1 el olijfolie

check_box_outline_blank

100 g cherrytomaatjes

check_box_outline_blank

100 g olijven, groen

check_box_outline_blank

50 g serranoham

check_box_outline_blank

1 stokbrood (of brood naar keuze)

check_box_outline_blank

100 g sjalotten

check_box_outline_blank

200 g wortelen

check_box_outline_blank

200 gram komkommer

check_box_outline_blank

100 ml witte balsamicoazijn

check_box_outline_blank

50 g suiker

check_box_outline_blank

100 ml water

check_box_outline_blank

1 theelepel zout

check_box_outline_blank

1 tl jeneverbessen

check_box_outline_blank

1 tl mosterdzaad

check_box_outline_blank

3 bladeren laurier

check_box_outline_blank

3 stuks steranijs

check_box_outline_blank

2 takjes dille

Bekijk product

Zo maak je het:

  1. Voor de augurken, schil de sjalotten en wortels en snijd ze in hapklare stukken. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in stukken van 1 cm dik.
  2. Kook de azijn met suiker, water, zout en kruiden. Laat de wortels en uien 2-3 minuten sudderen.
  3. Spoel een pot om met heet water, doe de komkommer en dille erin en vul met het gekookte groenten-azijnmengsel. Laat het een nacht afkoelen.
  4. Voor de borrelplank snij je de Old Amsterdam Original in hapklare blokjes.
  5. Was de druiven, vijgen en tomaten. Snijd de vijgen in vieren. Doe eventueel de augurken en olijven in kleine kommen.
  6. Plaats alle ingrediënten op een groot bord of plank en serveer met Old Amsterdam Kaasspread. Besmeer het brood en snijd het in plakjes.

Kooktip!

Rooster de tomaatjes iets langer tot ze licht gekarameliseerd zijn: hun zoetigheid maakt de ziltige ansjovis-mayonaise en hartige Old Amsterdam nog beter in balans.

Wist je dat...

Je kunt in onze giftshop verschillende Old Amsterdam kazen proeven.

Snel naar de giftshop
chevron_right

Deel of print